Revbensspjäll i lergryta

Tid: 2 timmar

Så enkelt, nästan inget os och en vidunderligt god sky om man vill göra sås till.

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll, be om hjälp i affären att knäcka benen
  • 1 msk kinesisk soja, eller mer om det behövs
  • 2 tsk salt (ca)
  • ½ tsk peppar (ca)
  • 1½ tsk ingefära (kan uteslutas)
  • Vitlökskrydda om man gillar det
  • Instruktioner

    Gör så här Lägg lergrytan i blöt minst 30 minuter före användning. Pensla köttet med soja, krydda och lägg i lergrytan. Lägg på locket och ställ grytan i KALL ugn. Sätt termostaten på 250 grader och stek ca 1,5 timme. Servera med kokt eller bakad potatis, äppelmos (gärna med lite irörd pepparrot) och/eller rödkål. Dryckestips Mjölk, öl, vatten

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben