Revbensspjäll tunna

Serverar: 4 portioner

Söta mjälla och smakrika

Ingredienser

  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • c:a 4 cm färsk ingefära
  • 6-8 vitlöksklyftor
  • 3/4 sesamolja
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl mörk sirap
  • Salladslök till garnering
  • Sesamfrön till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Skär bort ev. hinnor från benen. Skär mitt i köttet mellan varje revben och lägg dem styckvis i en långpanna med höga kanter. Blir det trångt, fördela benen och såsen i 2 långpannor. 3. Skala ingefäran och skär i bitar. Skala vitlöken och skär i grova bitar. Mixa detta i en matberedare tillsammans med sesamoljan. Tillsätt soja, sweet chilisås och sirap. Blanda väl. 4. Häll marinaden över de delade spjällen. Tillaga mitt i ugnen i c:a 45 minuter. Ös då och då och vänd spjällen efter 30 minuter.Låt stå inne i 100 grader c:a 1 timme. 5. Garnera med sesamfrön och hackad salladslök. Perfekt plockmat men passar också som huvudrått.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben