Ricotta o spenatfylld pasta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En delikat vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • Pasta deg
  • 3 ägg
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk trocomare örtsalt
  • Fyllning
  • 500 g fryst bladspenat med vitlök
  • 400 g ricottaost
  • ½ dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk trocomare örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Sås
  • 3hg färska champinjoner
  • 25 g smör
  • ½ tsk trocomare örtsalt
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk soya
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vitt vin
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 2 tsk worchestershiresås
  • 2 krm cayennepeppar
  • Garnering
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Knåda alla ingridienser till pasta degen i en matberedare i 5 minuter. Lägg degen kallt att vila i 30 minuter.
    2. Fyllning: Tina spenaten, krama ur och grovhacka den. Blanda ricottaosten och parmesanosten med oljan, salt vitpeppar och cayenne. Ta fram pasta degen och dela i bitar, kavla ut dessa bitar till lasagneplatt storlek ca: 10*15 cm. Dela upp fyllningen i lika stora delar som du har pastaplattor. Fördela och bred ut fyllningen jämnt över dessa plattor och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ungsfast form.
    3. Gör såsen: Skiva och fräs svampen i smör i en stekpanna under några minuter, tills det mesta av vattnet från svampen avdunstat. Tillsätt salt, grädde, soya, senap, worchestershiresås och sjud upp under omvispning, sjud i några minuter. Tillsätt vinet och parmesanosten. Häll såsen över pastan, strö över garneringsparmesanen och gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ca: 25-30 minuter. Avnjut med en god sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben