Ricotta-och spenatfylld pasta

Serverar: 4-6 portioner

Roligt sätt att äta pasta på...Yummie!!!

Ingredienser

  • 1 paket färsk lasagnepasta à 200 g
  • Fyllning
  • 500 g fryst bladspenat
  • 400 g ricottaost
  • ½ riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Sås
  • 30 g torkad karljohans- eller blandsvamp (ca 300 g svamp)
  • 1 stor klick smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 2-3 msk torrt vitt vin
  • 1½ dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fyllningen: Tina, krama ur och grovhacka spenaten. Blanda med ricotta, parmesan och olivolja. Krydda
    2. Skär lasagnepastan i 6 bitar. Bre fyllningen jämnt över pastaplattorna (som inte behöver förkokas). Rulla ihop. Lägg pastarullarna i en smord ungsform. Det går också att dela rullarna i mindre bitar före gratineringen
    3. Såsen: lägg den torkade svampen i blöt i 10 minuter. Smält smöret i en panna. Lägg i den urkramade svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka till sista av med vin, salt och nymalen svartpeppar.
    4. Häll såsen över pastan, strö över osten och gratinera pastan i 25 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben