Ricottaglass med pistagemandel

Serverar: 10 portioner

En ricottaglass med kaffe- och romsmak som får ett härligt crunch av de överströdda pistagenötterna.

Ingredienser

  • 500 g ricotta
  • 1 ½ dl espressokaffe
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk vit rom
  • Topping
  • 3 msk osaltad pistagemandel, skalad och grovhackad
  • Instruktioner

    1. Lägg ricottan i en sil och låt den rinna av. Koka kaffet och låt det kallna. Blanda ricottan med kaffet i en skål. Vispa äggulor och socker till en jämn och pösig smet.
    2. Vispa grädden med vaniljsockret till ett hårt skum och tillsätt sedan den vita romen. Blanda ricotta- och kaffeblandningen med äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner grädden.
    3. Fördela glassblandningen i en plastfolieklädd ca 1 ½ liter rund form eller skål. Täck över och ställ in i frysen. Låt stå i minst 4 timmar.
    4. Ta fram glassen i rumstemperatur ca 15 minuter före servering. Lyft upp glassen med hjälp av plastfolien och lägg över den på ett serveringsfat. Strö över grovhackad pistagemandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben