Ricottapuddingar med bärsås

Serverar: 4 portioner

En annorlunda men otroligt god efterrätt som inte har så mycket kalorier i sig.

Ingredienser

  • 500 g ricottaost
  • ½ dl florsocker
  • 2-3 msk flytande honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • Bärsås
  • 1 paket djupfrysta sockrade bär, tex. hallon eller jordgubbar, 250 g
  • Limesaft till smaksättning eller apelsinlikör (cointreau)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör ricotta i mixer med florsocker, honung, bakpulver, mjöl och äggulor. Häll över i en skål.
    2. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten, lite i taget, med lätt hand. Fördela blandningen i smorda portionsformar och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills ytan är guldgul.
    3. Kör bären i mixer med limesaft eller apelsinlikör. Servera bärsåsen till de varma ricottapuddingarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben