Rimmad bog med lök- och äppelfräs

Serverar: 2 portioner

Alla ingredienserna går att skära i små tärningar och stekas till en pyttipanna.

Ingredienser

  • 3-4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 msk flytande matfett
  • 200-250 g mager rimmad fläskbog i skivor
  • Salt
  • Peppar
  • ev. hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatis och lök. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stek potatis och lök i hälften av matfettet i en stekpanna på ganska svag värme. Lägg i äppelklyftorna och låt allt steka mjukt. Ta upp fräset och håll det varmt. Stek bogskivorna i resten av matfettet på lite starkare värme. 2-3 minuter per sida. Lägg tillbaka fräset. Salta och peppra och strö ev. över hackad persilja. Servera med en råkostsallad.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben