Rimmad kyckling med citron och örtsås och vårgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Näring/port 2067 kJ, 495 kcal 28 g protein 11 g fett 69 g kolhydrater 8,5 g fibrer

Ingredienser

  • 7 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 krm rosmarin
  • 2 krm timjan
  • 2 krm dragon
  • 300 g kycklingfilé
  • 7½ dl hönsbuljong
  • Till servering
  • 300 g fina morötter
  • 120 g sockerärter
  • Ca 16 rädisor
  • 800 g kokt potatis, gärna färsk
  • Gott bröd
  • Ingredienser till citron- och örtsås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • ½ msk finhackad färsk dragon eller ½ tsk torkad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp ingredienserna till rimningslagen. Ställ att svalna. Häll lagen över kycklingen och låt stå ca ett dygn. Ta upp kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Koka upp hönsbuljongen, slå den över kycklingen. Koka kycklingen i ugnen, 225ºC ca 20 minuter. Servera kycklingen varm eller kall. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Sjud morötterna i lättsaltat vatten tills de är lite mjuka men inte genomkokta. Koka sockerärterna hastigt i lättsaltat vatten. Släng rädisorna i kokande vatten, låt koka några sekunder och sila genast av vattnet. Det gör rädisorna lite blekt röda i färgen.
    2. Servering: Servera kycklingen med såsen, de lättkokta grönsakerna, färsk potatis och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben