Ris & köttfärsmix

Tid: 30 minuter

Den här rätten har ja lärt mig från det persiska köket.

Ingredienser

  • 1 normalstor kastrull Jasminris eller basmati-ris
  • Ca 800g nötfärs
  • Ärtor majs å paprika (tex. frysta blandningen)
  • 1-2 lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Ev kryddor
  • Paprika
  • Cayenne
  • Pommes friteskrydda
  • Basilika
  • Gurkmeja
  • Curry vindaloo/karri
  • Vitlök
  • Instruktioner

    1. Koka riset helst på det iranska viset, men det går bra på vanligt sätt.
    2. Stek färsen med lök å kryddor, tänk på krydda lite extra eftersom det sen ska blandas med riset. Tina grönsakerna å blanda med färsen så de blir varmt.
    3. Varva sedan färsen med riset å blanda ihop allt.
    4. Servera med: Ajvar och tatziki

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben