En underbar gratäng för vegetarianer. Gratängen är naturligtvis också läcker att servera som tillbehör till fisk, kött och fågel.
Ingredienser
2 dl ris
Salt
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
300-350 g konserverade majskorn
4 ägg
Svartpeppar
1 krm kajennpeppar
1 knippa persilja
Smör eller margarin till formen
Instruktioner
- Förbered och koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt sedan riset rinna av i ett durkslag. Skala löken och hacka den fint. Ansa, kärna ur och hacka paprikorna grovt.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och paprika 1 minut. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Låt fräsa ytterligare 5 minuter på svag värme. Ta stekpannan från plattan. Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt majsen rinna av och kör den till en puré i matberedare eller mixer. Vispa ihop ägget i en skål. Tillsätt ris, paprika, lök och majspuré till äggen och blanda väl. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten.
- Smörj en gratängform med matfett. Häll i rissmeten och stryk ytan slät med baksidan av en sked. Tillaga i ugnen 30-40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)