Ris- och majsgratäng

Serverar: 4 portioner

En underbar gratäng för vegetarianer. Gratängen är naturligtvis också läcker att servera som tillbehör till fisk, kött och fågel.

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • Salt
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor grön paprika
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300-350 g konserverade majskorn
  • 4 ägg
  • Svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 knippa persilja
  • Smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Förbered och koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt sedan riset rinna av i ett durkslag. Skala löken och hacka den fint. Ansa, kärna ur och hacka paprikorna grovt.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och paprika 1 minut. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Låt fräsa ytterligare 5 minuter på svag värme. Ta stekpannan från plattan. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Låt majsen rinna av och kör den till en puré i matberedare eller mixer. Vispa ihop ägget i en skål. Tillsätt ris, paprika, lök och majspuré till äggen och blanda väl. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten.
    4. Smörj en gratängform med matfett. Häll i rissmeten och stryk ytan slät med baksidan av en sked. Tillaga i ugnen 30-40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben