Ris på kinesiskt vis

Serverar: 4 portioner

Detta är en annorlunda risrätt som du snabbt svänger ihop i woken. Med sherry, soja och ingefära får rätten en pikant och god smak.

Ingredienser

  • 200 g fullkornsris
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g kycklingbröst
  • 6 msk kinesisk soja
  • 250 g champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 3 vårlökar eller 2/3 purjolök
  • ½ röd chilifrukt
  • 6 msk olja
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 4 msk torr sherry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj riset grundligt under rinnande vatten. Koka upp 4 dl vatten med 1 tsk salt i en kastrull, lägg i riset och koka i ca 25 minuter, eller enligt paketets anvisningar.
    2. Skölj kycklingbrösten, torka av och skär dem diagonalt i tunna skivor. Häll över sojan och ställ det i kylen.
    3. Ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Ta bort stjälk och kärnor från paprikan och skär den i bitar. Skölj löken och skär den i skivor. Skär chilin i tunna strimlor.
    4. Ta upp kycklingstrimlorna ur marinaden och låt dem rinna av. Spara sojan. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna och bryn köttet 5 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.
    5. Hetta upp resten av oljan på stark värme. Lägg i grönsakerna och chilin och låt det brynas i 3 minuter under omrörning. Tillsätt ingefära, sherry och soja. Lägg ner ris och kyckling i woken, salta och peppra och värm upp alltsammans under omrörning. Servera genast.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben