Risgrynskaka med äpple

Serverar: 4 portioner

När du har fått över lite risgrynsgröt, gör denna goda efterrättskaka.

Ingredienser

  • Ca 3 dl risgrynsgröt
  • 2 ägg
  • 2 äpplen
  • 1-2 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl grovt hackade nött
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Lägg rissgrynsgröten i en skål och rör i äggen. Klyfta äpplena. Slå smeten i en smord form och tryck ner äppelklyftorna ordentligt i smeten. Strö över kanel, socker och nötter. Grädda i 20 minuter mitt i ugnen. Servera kakan kall med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 20 oktober 2009

    Tac för dina fina recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben