Risoni med prosciutto, gremolata och getost.

Serverar: 4 portioner

En snabbare variant av risotto.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1-2 msk smör
  • 4 dl risoni
  • 8 dl hönsbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g chévre
  • 100-150 g prosciutto
  • Gremolata
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 msk citronskal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka persiljan och vitlöken fint, och riv citronskalen fint. Mixa alla ingredienser till gremolatan och låt stå. Finhacka löken och stek i smöret utan att den får färg. Häll i risonin och hälften av hönsbuljongen. Koka sakta under ständig omrörning, som en risotto. Späd med mer hönsbuljong allt eftersom. Var noga med att pastan inte blir överkokt. Avsluta med att blanda i lite smör och smaka av med salt och peppar, vänd ner getosten och rör om försiktigt, det är gott om det finns ostbitar kvar som inte smält helt. Lägg upp på ett fat och garnera med prosciutto och gremolata.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben