Risotto med falukorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel rätt med enkla ingredienser.

Ingredienser

  • 500-600 g falukorv, som skivas och strimlas
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk curry
  • 2 dl jasminris ( 10 min. koktid)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 200 g frysta majskorn
  • Salt
  • Peppar
  • ½ röd paprika i tärningar eller strimlor
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt curry. Rör ner riset och späd med grönsaksbuljong samt tillsätt den strimlade falukorven. Låt koka under lock i 10 minuter. Tillsätt ärter, paprika och majs, när 5 minuter återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera genast, gärna med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    canonlars 28 maj 2016

    Jag bytte ut paprikan mot 2 rivna morötter blev väldigt bra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben