Risotto med kryddig korv

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god risotto

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 dl ris
  • 1 msk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning, vatten)
  • 2 paprikor (olika färger)
  • 300 g chorizo
  • ½ msk olja
  • ½ burk majs
  • 1 tsk curry
  • 2 krm svartpeppar
  • Bröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken.
    2. Fräs riset med den hackade löken i olja i en kastrull.
    3. Späd med grönsaksbuljong.
    4. Sjud riset ca 20 min. Kontrollera koktiden med risförpackningen.
    5. Skala, kärna ur och strimla paprikorna.
    6. Skär chorizon i slantar.
    7. Fräs paprikastrimlor och korv i olja i en stekpanna.
    8. Tillsätt majsen. Krydda med curry och svartpeppar.
    9. Blanda ner riset i korvblandningen.
    10. Servera med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 14 september 2010

    Mycket gott och mycket enkelt. Perfekt vardagsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben