Risotto med sparris

Serverar: 4 portioner

God risotto med vitt vin, ljus sirap, grön sparris, parmesanost och soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 300 g risottoris
  • 2 ½ dl vitt vin
  • ½ dl ljus sirap (Dansukker)
  • 1 l grönsaks el hönsbuljong
  • 200 g färsk, grön sparris
  • 40 g färsk parmesanost
  • 40 g soltorkade tomater i bitar
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök fint. Fräs i olja i en gryta i 2-3 minuter. Tillsätt riset och låt detta fräsa med ett par minuter. Häll på vinet och sirapen och låt detta koka in. Tillsätt buljongen, lite i sänder tills riset är kokt, 20 – 25 minuter.
    2. Skär bort och kasta det yttersta på sparrisen. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar och koka upp. Häll bort vattnet. Tillsätt osten och tomaterna och rör om.
    3. Servera med bröd och t ex rökt skinka eller stekt kyckling.
    4. Tips! Sparrisen kan ersättas med svamp, cocktailtomater eller broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben