Ritas kaffekaka med äpple

En sån där kaka som är så god när man riktigt vill fika. Med eller utan vaniljsås. Konstiga måttangivelser så jag undrar om receptet härstammar från en jättekaka. Den här blir i alla fall lagom i en liten långpanna. Kanske dubbla satsen passar i en vanlig långpanna?

Ingredienser

  • 4-5 ägg
  • 5,25 dl socker
  • 150 g smör
  • 2,25 dl mjölk
  • 6,75 dl vetemjöl
  • 3,75 tsk bakpulver
  • 6-8 äpplen, skalade urkärnade och klyftade
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker väl. Koka upp mjölk och smör och slå detta varmt över ägg och socker-blandingen under vispning.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta. Häll smeten i en smörad och bröad liten långpanna och stick ner äppelklyftor i rader ovanpå.
    3. Strö över kanel och socker.
    4. Grädda i 200 grader, 25-30 minuter

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben