Rockagills heta bönröra

Serverar: 10-15 portioner

Supergott till grillat och kötträtter. Dessa bönor gjorde jag när jag hade alpnaerings kryddparty. Serverade bönorna till kamben och en bit bröd. Det blev jättepoppis.

Ingredienser

  • 2 burkar tacobönor
  • 1 burk vita bönor i chilisås
  • 2 burkar conellibönor
  • 3 burkar röda kidneybönor i chilisås
  • 2 burkar svarta bönor
  • 2 burkar passerade tomater
  • 4 burkar krossade tomater
  • ½ flaska heinz chilisås
  • 2 dl sötsur chilisås
  • 1 hel vitlök pressad
  • 6 finhackade gula lökar
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Chiligrillkrydda
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • Tabasco
  • Instruktioner

    1. Det ska vara färdigkokta bönor på burk. Häll i alla burkar bönor som är inlagda i smaksatt sås. De andra bönorna måste sköljas innan du lägger det i grytan.
    2. Häll sedan i de krossade och passerade tomaterna. Häll i resten av ingredienserna även kryddor efter egen smak. Värm upp röran och låt den småsjuda i fem minuter. Klar att ätas. Servera med kött och kokt ris, sallad och en bit vitt bröd.
    3. Detta recept använder jag även när jag gör chiliconcarne.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben