Röd kycklingcurry

Serverar: 4 portioner

Thailändska grytor tillagas oftast med röd eller grön currypasta. I det här receptet kombineras röd currypasta med kyckling, svamp och kokosmjölk till en mycket lättlagad och smakrik gryta.

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 6 dl kokosmjölk (lätt)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 300 g färska champinjoner
  • 0,5 dl thaibasilika
  • 2-3 thaichili, små krossade (valfri)
  • 1 msk fisksås
  • Salt
  • 4 portioner jasminris
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i 2 cm tjocka kuber. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i currypastan och fräs den på medelvärme, ca 2 minuter. häll i kokosmjölken, lite i taget, under omrörning. Koka sakta upp och låt sjuda utan lock, ca 10 minuter. Lägg i kycklingen, sjud upp och låt sedan sjudan utan lock, ca 10 minuter. Lägg i svampen och sjud tills kycklingen är mycket mör, ca 5 minuter. Tillsätt basilika, chili och fisksås och rör om. Smaka av och tillsätt mera fisksås eller salt om så önskas.
    2. Servera kycklinggrytan med nykokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben