Thailändska grytor tillagas oftast med röd eller grön currypasta.
I det här receptet kombineras röd currypasta med kyckling, svamp och kokosmjölk till en mycket lättlagad och smakrik gryta.
Ingredienser
2 tsk olivolja
1-2 msk röd currypasta
6 dl kokosmjölk (lätt)
600 g kycklingfiléer
300 g färska champinjoner
0,5 dl thaibasilika
2-3 thaichili, små krossade (valfri)
1 msk fisksås
Salt
4 portioner jasminris
Instruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfiléerna i 2 cm tjocka kuber. Skölj, ansa och skiva champinjonerna.
Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i currypastan och fräs den på medelvärme, ca 2 minuter.
häll i kokosmjölken, lite i taget, under omrörning. Koka sakta upp och låt sjuda utan lock, ca 10 minuter.
Lägg i kycklingen, sjud upp och låt sedan sjudan utan lock, ca 10 minuter.
Lägg i svampen och sjud tills kycklingen är mycket mör, ca 5 minuter.
Tillsätt basilika, chili och fisksås och rör om.
Smaka av och tillsätt mera fisksås eller salt om så önskas.