Röd, vit och grön pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt mumsig vegetarisk pasta med härlig färg.

Ingredienser

  • 1 påse ruccola (ca 100-150 g)
  • 1 avokado
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3-4 msk olivolja
  • ½ citron
  • 250 g körsbärstomater
  • Fin olivolja
  • Balsamvinäger
  • 1 ask ricotta (250 g)
  • 4 msk solrosfrön
  • 4 port penne
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna, lägg i liten skål, häll över lite god olivolja och lite balsamvinäger, krydda salt och nymalen svartpeppar, rör om och låt marinera.
    2. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Medans pastan kokar, mixa ruccolan, avocadon, vitlöksklyftan, pressad citron med lite olivolja till purè i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfröna.
    3. Blanda pastan med "peston". Lägg upp på tallrik, toppa med tomaterna, smulad ricotta, solrosfrön, lite extra olivolja och flingsalt.
    4. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Parmesan
    En röra på Parmesanost, olivolja, basilika och vitlök gör den enkla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben