En riktigt mumsig vegetarisk pasta med härlig färg.
Ingredienser
1 påse ruccola (ca 100-150 g)
1 avokado
1 stor vitlöksklyfta
3-4 msk olivolja
½ citron
250 g körsbärstomater
Fin olivolja
Balsamvinäger
1 ask ricotta (250 g)
4 msk solrosfrön
4 port penne
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dela tomaterna, lägg i liten skål, häll över lite god olivolja och lite balsamvinäger, krydda salt och nymalen svartpeppar, rör om och låt marinera.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Medans pastan kokar, mixa ruccolan, avocadon, vitlöksklyftan, pressad citron med lite olivolja till purè i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfröna.
- Blanda pastan med "peston". Lägg upp på tallrik, toppa med tomaterna, smulad ricotta, solrosfrön, lite extra olivolja och flingsalt.
- Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Musslor
Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...
Parmesan
En röra på Parmesanost, olivolja, basilika och vitlök gör den enkla...