Röda vinbärs- och vaniljparfait

Serverar: 10 portioner

Man kan använda röda vinbär till mer än bara gelé!

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st äggvita
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 msk citron, pressad
  • 300 g rödvinbärspuré, av 500 g vinbär
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra puré genom att passera vinbären genom en sil.
    2. Vispa grädden lätt och ställ den i kylen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda den med äggvita, strösocker och pressad citron i en liten skål. Vispa över sjudande vattenbad till en fluffig blank ägg­vitesmet, helst med elvisp. Lyft bort skålen och fortsätt vispa tills smeten är kall. Vänd ner vinbärspurén och den lättvispade grädden. Rör varsamt. Häll upp i en stor form eller flera små och ställ i frysen 4-6 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben