Rödavinbärskaka med många smaker

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Suveränt god med en symfoni av smaker som dansar runt i gommen!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk kakao
  • 4 dl röda vinbär färska eller frysta
  • 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3/4 dl rödavinbärsgelé
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175° grader. Smörj en bakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, smörj formen och ströa med kokos eller ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt, sikta ned kakao i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och därefter i med rödavinbären och rör ned detta i äggsmeten. Koka upp vattnet och rör sist ned i smeten. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lossa kanten på formen och låt kakan svalna, dela därefter kakan i två bottnar.
    2. Fyllning: Smält matfett och tillsätt mjölk och vaniljsocker och koka det ca 2 minuter under omrörning. Skeda vaniljmjölken över de två bottnarna och lägg ihop kakan och låt svalna.
    3. Garnering: Rör ut gelén med florsocker och vatten och bred över kakan, garnera med några rödavinbär och låt kakan kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben