Rödbets- och fetaostmuffins

Serverar: 6-8 portioner

Riktigt goda och nyttiga matmuffins från en muffinsbok jag fick låna av en kompis.

Ingredienser

  • 200 g färska,råa rödbetor, skalade och finrivna
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 dl apelsinjuice, färsk eller färdigblandad
  • ½ msk dragon
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 200 g fetaost, grovsmulad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de rivna rödbetorna, socker, smör, ägg, salt, apelsinjuice och dragon. Rör om blandningen ordentligt 3-4 minuter.
    2. Sikta ihop mjöl och bakpulver. Rör ner rödbetsmassan och blanda väl. Vänd i 2/3 av fetaosten och häll smeten i muffinsformar (ca till 2/3 av formen). Toppa med resterande fetaostbitar. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben