Rödbets- och päronsallad

Serverar: 4 portioner

Rödbetor, päron och saltgurkor blir en spännande smakkombo ihop med valnötter och riven pepparrot.

Ingredienser

  • 5 rödbetor
  • 2 mogna päron
  • 2 hela saltgurkor
  • Ca 7 cm purjolök
  • 1 dl valnötter
  • Ca 20 g rucolasallad
  • Ca 20 g máchesallad
  • 1 dl riven pepparrot
  • Eventuellt lite färska lökgroddar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk flytande honung
  • 2-3 msk olivolja
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten med skalet på, ca 20 minuter. Låt dem svalna något, skrapa av skalet och skär dem i mindre bitar. Skölj av päronen och skär i klyftor med skalet kvar. Skiva saltgurkor och purjolök tunt. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
    2. Lägg upp rödbetor, päron, saltgurka, purjolök, sallad, valnötter, pepparrot och gärna lite groddar på ett serveringsfat. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
    4. Ringla lite honung och olivolja över salladen och servera med dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben