Rödbetsburgare med valnötsröra

Serverar: 4 portioner

En lyxburgare de luxe! Ljuvliga smaker, läckra konsistenser och otroligt vacker att bara se på! Använd glutenfritt hamburgerbröd för glutenfri variant.

Ingredienser

  • 3 rödbetor, ca 400 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl havregryn
  • ½ citron, saften
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 burk vita bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att pensla med
  • Valnötsröra
  • 1 dl ajvar relish
  • 1½ dl valnötter
  • 1 skiva vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd
  • Babyspenat
  • Skivad rödlök
  • Instruktioner

    1. Rödbetsburgare: Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska du kan. Riv även vitlöksklyftan fint. Häll ner rivna rödbetor och vitlök i en skål. Blanda ner havregryn, citronsaft och majsstärkelse. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Låt rinna av. Mosa sönder bönorna med en gaffel och blanda ner i skålen. Krydda med salt och peppar. Forma smeten till biffar, pensla med olivolja och lägg på grillen tills de får fint med färg och vackra grillränder.
    2. Valnötsröra: Häll ner ajvar relish, valnötter, brödskiva, olivolja, riven vitlöksklyfta, citronsaft, paprikapulver och salt i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät sås.
    3. Grilla hamburgerbröden och fyll med rödbetsburgare, valnötsröra, spenat och skivad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben