Taratur (Valnötsröra)
Serverar:
4-6 portioner
Tid:
30 minuter
Gott som alternativ till tapas, grillat, tilltugg.
Ingredienser
100 g valnötter
100 g gammalt vitt bröd
2 vitlöksklyftor rivna
Saften av ½ citron
Ca 1 msk tomatpuré
Persilja efter smak
Instruktioner
Blötlägg brödet ca 10 minuter, krama sen ur vattnet.
Kör alla ingredienser i mixer till en puré. Om röran är för tjockt, häll på lite olivolja eller vatten.
Dippa bröd eller grönskaker i, eller sidedish till grillat mm.
Liknande recept
Färska fikon med valnötsröra
4
Mhamara - Stark paprika och valnötsröra
2
8
Aubergine/tomat/valnötsröra
30 min
2-4
Rödbetsburgare med valnötsröra
4
Rödbetsburgare med rökig valnötsröra
4
Pepparot och valnötsröra till rökt fisk
1-6
Ägghalvor med äppel- och valnötsröra
Tabbouli
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!