Rödbetskaka med saffranskräm

Serverar: 8 portioner

Detta är en himmelsk smakkombination av dess like. Otroligt saftig och god! En riktig färgklick att servera.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 1 msk kanel, malen
  • ½ tsk muskotnöt, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl neutral olja
  • 3 ägg
  • 3 dl rödbetor, rivna
  • 3 dl valnötter, hackade
  • Saffranskräm
  • 200 g philadelphiaost
  • 1½ dl florsocker
  • ½ g saffran
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform, 24 cm i diameter.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Riv rödbetorna, hacka valnötterna och tillsätt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 45 minuter.
    3. Blanda philadelphiaost, florsocker och saffran med en elvisp till saffranskrämen.
    4. Bred krämen på kakan när det har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben