Rödbetslasagne med Västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god vitlöksdoftande vegetarisk lasagne

Ingredienser

  • 3 färska rödbetor
  • 1 morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 9 lasagneplattor
  • 8 dl mjölk
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 msk mjöl
  • ½-1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk riven muskot
  • Flingsalt
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetor och morot mellangrovt alternativt skiva i tunna stavar. Riv Västerbottensosten och hacka lök och vitlök.
    2. Tillred bechamelsåsen; smält smöret i het kastrull, pudra i mjöl och rör runt. Tillsätt mjölk lite i taget till önskad konsistens. Krydda med salt, vitpeppar och muskot och rör i hälften av Västerbottensosten.
    3. Lager 1: Fördela rivna rödbetor och morot i en smord ugnsform därefter Västerbottensost, vitlök och gul lök. Därefter sås och lasagneplattor.
    4. Lager 2: Som lager 1 men utan riven ost.
    5. Lager 3: Fördela resten av rödbetorna, morötterna, lök och vitlök. Strö ut ost och häll därefter ut bechamelsås. Strö på flingsalt.
    6. Grädda i 25 minuter i 220 grader.
    7. Strö på klippt persilja innan servering. Serveras rykande varm som den är eller med en liten sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    madbi01 19 april 2016

    Supergod ju! Den ska göras flera gånger! 8D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben