Rödbetssås med pasta

Serverar: 4 portioner

Den här enkla pastan får en nästan overkligt stark färg som alla blir glada av. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Fullkornspasta för 4 personer, eventuellt glutenfri
  • 6 rödbetor, ca 750 g
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl växtbaserad grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över olivoljan och blanda runt. Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills rödbetorna har blivit mjuka. Om vitlöksklyftorna blir för mörka tar du ut dem och lägger på en tallrik så länge.
    4. När rödbetsbitarna är mjuka tar du ut dem och häller ner i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, rosmarin, balsamvinäger, grädde, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät sås och blanda med den nykokta pastan.
    5. Servera och njut!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben