Rödbetssoppa från Irak

Serverar: 4 portioner

Rödbetor och potatis blandas med mynta och ingefära i en härlig vardagssoppa. 316 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 kruka mynta, finhackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Servering
  • 4 msk matyoghurt
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna rödbetor, potatis och lök. Fräs lök, vitlök, ingefära och myntablad i smöret ca 3 minuter. Tillsätt rödbetor, potatis och socker, fräs 1-2 minuter. Tillsätt 5 dl vatten och buljongtärningar, koka under lock 20 minuter.
    2. Mixa soppan slät, späd med 5 dl vatten och koka upp. Salta och peppra. Servera med yoghurt och bröd.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben