Röding med tzatziki

Serverar: 4 portioner

En fiskrätt med medelhavssmaker. Den norrländska fisken får sällskap av tzatziki från Grekland och tapenade från Frankrike.

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer à ca 180 g
  • 100 g tapenade
  • 1 msk smör eller margarin
  • Tzatziki
  • 2 slanggurkor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk havssalt
  • 3 msk olivolja
  • Svartpeppar
  • Några droppar färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkan och blanda den med havssalt. Låt stå i durkslag i ca 3 timmar för att dra ur gurkans vätska.
    2. Sätt ugnen på 125 grader. Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem med en bit papper. Bred ett lager tapenade på köttsidan av fiskfiléerna och rulla ihop dem till en rulle. Trä på ett nät (finns i charkuteridiskarna) eller bind ihop dem med bindgarn.
    3. Smält matfettet i en stekpanna på medelvärme och bryn fisken tills den är gyllenbrun. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Skala och pressa vitlökarna. Blanda gurka, vitlök, yoghurt, salt och olivolja väl i en skål. Smaka av med svartpeppar och citronsaft.
    5. Lägg upp fisken på en tallrik tillsammans med tzatzikin och servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    5
    55 min
    4-5
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben