Rödkålssallad med rostade solrosfrön
Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!
Ingredienser
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1½ tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
Ca 1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Ta bort de yttersta bladen på rödkålen. Skala morötterna.
- Dressing: Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar.
- Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Blanda med dressingen, strö över solrosfrön och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)