Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!

Ingredienser

  • 1 kg rödkål
  • 3 morötter
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • Dressing
  • 1½ tsk grov osötad senap
  • 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl neutral olja
  • Ca 1 tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort de yttersta bladen på rödkålen. Skala morötterna.
    2. Dressing: Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar.
    3. Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Blanda med dressingen, strö över solrosfrön och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben