Rödspätta i ugn

Serverar: 4 portioner

Otroligt god och lättlagad fiskgratäng som dessutom går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 600 g skinnfria spättafiléer (går lika bra med annan vit fisk)
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl cremé fraiche
  • 3 tomater, hackade
  • Lite dragon
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsform. Salta och peppra fileérna och lägg dem i ugnsformen.
    2. Rör ihop de övriga ingredienserna till en sås och bred över spättafileérna. Täck formen och grädda i ugnen i 20-25 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    egl_50 14 maj 2009

    Min dotter 17 år sa att jag gärna fick göra den här fiskrätten igen och det är ett jättebra betyg.

    AgnetaSchmitt 24 augusti 2016

    Otroligt gott. Jag lade till litet tomatpure och grädde. Täckte hela rätten med riven ost. Det blev verkligen väldigt gott.

    Relaterade Artiklar

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben