Rödspätta i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Denna rätt går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen medan potatisen kokar.

Ingredienser

  • 5 -7 Rödspättafiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 st gul lök
  • 15-25 g djupfryst dill
  • 1 msk smör
  • ca 4 dl crème fraiche
  • 3 msk chili sauce
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken och fräs den gyllengul i smöret.
    2. Täck botten på en smord ugnssäker form med rödspätta. Salta och peppra.
    3. Lägg löken ovanpå och häll över rikligt med dill.
    4. Rör ner chilisaucen i crème fraichen och sprid ut över filéerna.
    5. Sätt in formen i 200 gr ugnsvärme i ca 25 min.
    6. Ät tillsammans med en fräsch sallad och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben