Rödspätta med senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt lagad, mycket smak.

Ingredienser

  • 8-10 filéer rödspätta
  • 4 skivor skinka
  • 2 skivade tomater
  • 1 dl ost, helst västerbottensost eller krut rök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1-2 msk senap
  • Sås
  • 1 finhackad lök
  • 1 tsk smör
  • 2 msk senap
  • 2 dl buljong, fisk
  • 2,5 dl grädde eller 2,5 dl standard mjölk
  • Instruktioner

    1. Ställ in ugnen på 250 grader C.
    2. Lägg filéerna i en ugnsform, pensla filéerna med senapen och salta och peppra väl. Lägg sedan de skivade tomaterna lite omlott i formen. Toppa med osten (för ett mer hälsosamt val kan man ta bort osten helt). In i ugnen på 250 C i ca 10-12 min beroende om filéerna är frusna eller färska.
    3. Såsen: Hacka löken i små bitar, för att få mer smak kan man om man vill även hacka en vitlöks klyfta. Bryn i smöret, för sedan ner all vätska. Grädden sist. koka upp under omrörning och sänk sedan värmen.
    4. Serveras med potatis eller ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben