Rödspätta med tomat och dragon

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En god fiskrätt

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl ris
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 dl vatten
  • 4 dl creme fraiche 17 %
  • 2 msk chilisås
  • ½ citron saften
  • 1½ tsk dragon
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 8 rödspättafilér
  • 80 g Emmentalerost
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 200 grader 2. Skala och finhacka löken. Fräs den i en tjockbottnad kastrull, tillsätt riset, hönsbuljongtärningen och vatten 3.Låt koka sakta under lock tills riset är klart, ca 20 minuter. Smörj under tiden en ugnssäker form. 4. Salta och peppra spättafiléerna. Vik eller rulla och lägg dem i formen. 5. Rör ut chilisåsen i creme fraiche. Saka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. 6. Bred blandningen över fisken och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. efter halva tiden srös osten på. 7. Avsluta med grill och maxvärme ½-1 minut Servera fisken med riset och eventuellt en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ingelalind 23 februari 2010

    Det här tyckte alla i familjen om, även barnen. Hoppade över ost (p g a ostbrist i kylskåpet) och tog mindre creme fraiche än receptet angav, kanske hälften.

    dolores 20 maj 2014

    Väldigt enkelt och gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben