Rödvins- och hallonsorbet

Serverar: 1 portioner

Den här rasande röda sorbeten blandar lite oväntat rött vin med hallon. Chockerande god och inspirerad av dessertproffset David Lebovitz.

Ingredienser

  • 1 flaska rött vin, lätt och fruktigt, 75 cl
  • 2½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • 500 g frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp rödvin, socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda i 1 minut och ta sedan kastrullen från plattan. Ploppa ner hallonen. Låt blandningen stå och dra i 1 timme.
    2. Sätt en sil över en bunke och sila blandningen. Pressa ut så mycket saft du kan ur hallonen och ställ sedan in bunken i kylen.
    3. När vätskan är riktigt kall kör du den i en glassmaskin tills det blivit sorbet. Du kan även ställa in bunken i frysen och röra om med en gaffel lite då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben