Hämtat från DN: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodvinssas-1/
Börja med att steka ur löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, men väl brynt. Det tar en liten stund. Det är svavelsyran i löken som gör att den blir söt vid stekning, och gul lök är mycket sötare än röd lök. För att få finare färg brukar jag ha i rödbeta i stället för morot. Har du lite fläsksvål över brukar den tillföra det där lilla extra som man har svårt att sätta fingret på i en magisk rödvinssås. Bryn lök och rödbeta ordentligt i olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vin, sidfläsk, timjankvist och lagerblad och koka upp. Koka vinet tills cirka 1 dl återstår. Tillsätt fond. Koka upp och sila av. Reducera tills 4 dl återstår, cirka 5 minuter på hög värme. Tillsätt 1 tsk timjan och vinäger. Koka upp. Blanka av såsen med smör och red eventuellt med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt och peppar precis före servering. Användning: Till allt. Jättegod till grönsaker som morot och palsternacka som man glaserar i rödvinssås, givetvis alla stekta köttbitar, mindre bra med kokt kött
Goda såser och röror!
Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...