Rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mustig sås till vilt, nöt eller lammkött.

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1/2- 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl köttsky och buljong
  • 2 dl rödvin
  • 1 krm timjan
  • 5 st krossade rosépepparkorn
  • 5 st krossade svartpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 2 tsk rödvinbärsgelé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 - 1 msk arrowrotmjöl
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    Skala och finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Fräs löken mjuk i matfettet utan att den tar färg. Häll på köttskyn, buljong och hälften av rödvinet. Tillsätt timjan, krossade pepparkorn och lagerblad. Koka ihop på kraftig värme tills hälften av vätskan återstår. Sila. Häll på resten av rödvinet och låt blandningen åter koka upp. Rör ner vinbärsgelén för att runda av smaken lite och krydda med salt och peppar. Blanda arrowrotmjöl och kallt vatten. Häll redningen i rödvinsblandningen under omrörning. Koka upp såsen på nytt och håll den varm utan att den kokar mer. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben