Rödvinssås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Långputtrande sås som blir fullastad med smak och inte behöver redning.

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 dl rödvin
  • 1-2 dl kalvfond
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Ett par schalottenlökar steks på relativt låg värme relativt länge, nästan gegga ska det bli. På med en klutt tomatpuré och lite flingsalt samt nymalen svartpeppar. Stek ihop det så att det blir en röd gegga. Häll på lite god balsamvinäger och låt det puttra lite till. Slå på rödvin. I med en skvätt kalvfond och låt reducera till halva mängden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben