Rödvinssås

Tid: 15 minuter

En mycket mycket god rödvinssås. Vi åt upp den med glad aptit till oxfile. Passar också bra att hälla på pasta eller bulgur som smaksättare. Lite nyttigare är den också eftersom det inte är socker eller smör i.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl rödvin (t. ex. matlagningsvin)
  • 1 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk maizena
  • Instruktioner

    Finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten fond, tomatpuré och peppar i ca 10 min. rör ner maizena.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 13 december 2009

    Väldigt god sås, tack tack o 5P i betyg.

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben