Rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Servera gärna med kycklingfilé inlindad i baconskivor, färska stekta champinloner och färskpotatis.

Ingredienser

  • 2½ dl rött vin
  • 2,5 dl vatten
  • ½ gul lök
  • ½ morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • ½ - 1 msk maizena
  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 1 krm timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    * Fräs hackad vitlök, lök och morot i smöret. * Häll på vin vatten, buljong, timjan och svartpeppar. * Koka ihop såsen till knappt halva volymen, * Sila. * Koka upp och smaka av med salt och red av med maizena,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben