Rödvinssås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket uppskattad sås till kött

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 ½ -2 dl socker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite maizena
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Hacka rödlöken grovt och lägg i lite smör i en kastrull. Fräs 1-2 minuter. Tillsätt socker, balsamvinäger, rödvin, kalvfond, salt och peppar. Låt allt sjuda cirka 20 minuter. Om du tycker den är för rinnande kan du blanda i lite maizena. Tillsätt 50 g smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    7201 20 mars 2011

    Kanske den GODASTE såsen jag ätit. *R*E*K*O*M*E*N*D*E*R*A*S 5 av 5 möjliga.

    samaka 19 augusti 2012

    jättegod sås! det funkar lika bra att pruta ned sockret, tar själv bara 0,5 dl med utmärkt resultat.

    morsan123 30 december 2012

    Jättebra sås, men jag drog ned på sockret också, behövs inte så mycket.

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben