Rödvinssås med en touch av chili

Serverar: 4 portioner

Passar utmärkt till kött .

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 3 schalottenlökar
  • 3 små vitlöksklyftor (2 pressade, 1 skivad)
  • ½ chili
  • 2 ½ dl rödvin
  • Ca 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • ½ msk balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 tsk majsstärkelse + ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka chilin, löken och en klyfta av vitlöken resten pressar du, stek i stekpanna tillsammans med olivoljan .
    2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kavlfond och balsamvinäger .
    3. Reducera såsen till hälften, sedan silar du bort lökarna och chilin .
    4. Blanda majsstärkelse med vatten och skaka i en behållare, red den silade såsen till det du tycker är lagom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben