Rödvinssås med en touch av chili
Serverar:
4 portioner
Passar utmärkt till kött .
Ingredienser
1 msk olivolja
3 schalottenlökar
3 små vitlöksklyftor (2 pressade, 1 skivad)
½ chili
2 ½ dl rödvin
Ca 3 dl vatten
2 msk kalvfond
½ msk balsamvinäger
2 msk socker
2 tsk majsstärkelse + ½ dl vatten
Instruktioner
Hacka chilin, löken och en klyfta av vitlöken resten pressar du, stek i stekpanna tillsammans med olivoljan .
Tillsätt rödvin, vatten, socker, kavlfond och balsamvinäger .
Reducera såsen till hälften, sedan silar du bort lökarna och chilin .
Blanda majsstärkelse med vatten och skaka i en behållare, red den silade såsen till det du tycker är lagom.
Liknande recept
Oxfilé med hasselbackspotatis och en rödvinssås med touch av choklad
1 h
4
2
Vitlök och chili marinerade jätteräkor
5
15 min
4
1
Chili con carne
5
4-6
1
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Chili con carne med extra smak
25 min
4-5
Chili på lamm
1 h
4
Linguine med krabba och chili!
4
4
1
Lyxig rödvinssås
4.6
1 h
6
12
Mexikansk chili
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!