Rödvinssås med kakao

Serverar: 4 portioner

Gott till stek och annat kött

Ingredienser

  • 1 hackad rödlök
  • 3/4 msk hackad chili
  • 1 tsk smör
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl rödvin
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs rödlök och chili i smör tills det mjuknat. Strö över socker. Låt sockret smälta tills det är gyllenbrunt.
    2. Tillsätt rödvin, vatten, fond och kakao. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Sila den och häll tillbaka den i kastrullen.
    3. Koka upp såsen och blanda maizena med lite kallt vatten. Rör ner maizenan och låt såsen få ett uppkok.
    4. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben