Rödvinssås till oxfilén

Vilken smak!!!

Ingredienser

  • 2+2 msk smör
  • 1 gul lök, liten
  • ½ morot, liten
  • ½ vitlöksklyfta
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 1 msk tomatpurè
  • 3½ msk vetemjöl
  • 3½ dl rödvin
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk soja, kinesisk
  • 2 krm timjan
  • 2-3 krm salt
  • Instruktioner

    Hacka lök, morot och vitlök fint. Fräs grönsakerna i 2 msk smör tillsammans med svartpeppar utan att få färg. Tillsätt tomatpurè, pudra över mjölet, blanda och späd med 3 dl vin, buljong och soja i omgångar. Krydda med timjan och salt. Koka såsen i 15 min. Sila såsen och vispa i resten av smöret samt ½ dl rödvin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben