Rökig och söt kyckling med rostade apelsiner

Serverar: 4 portioner

Att värma citrusfrukter på låg värme ger riktigt koncentrerade smaker, utan att torka ut frukten. Resultatet blir en söt smak, oemotståndlig tillsammans med grillade rätter.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 2 blodapelsiner eller mandariner, skurna i 1½ cm tjocka skivor
  • 3 timjankvistar
  • 1½ dl saft från blodapelsin eller mandarin
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • Stor sallad
  • Rostad potatis, nudlar eller ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg kycklingen i en stor ugnsform, i ett lager och lägg apelsinskivorna och timjankvistarna ovanpå. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över kycklingen. Grilla i ugnen i ungefär 20 minuter, tills köttsaften från kycklingen är ofärgad.
    3. Lägg över kycklingen och apelsinen på ett fat och häll över såsen från formen. Servera med en stor sallad och eventuellt rostad potatis, nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben