Rökt fisk med varm sallad

Serverar: 4 portioner

Välj den fisk du har tillgång till.

Ingredienser

  • Ca 400 g varmrökt fisk, t ex makrill, böckling eller lax
  • 800 g färskpotatis
  • Ca 1½ liter blandade kokta vårgrönsaker färska eller djupfrysta t ex blomkål, morötter, haricots verts, sockerärter
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 röd paprika strimlad
  • 1 dl klippt gräslök
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl svarta oliver
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Koka potatisen mjuk. Dela blomkål och morötter i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten. Dela fisken i bitar. Skala och halvera äggen. Blanda samman såsen. Dela potatisen och blanda den med kokta grönsaker, paprika och gräslök. Strö över flingsalt och oliver. Servera salladen med fisk, äggklyftor och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben