Rökt lax med äppel- och fänkålssallad

Serverar: 6 portioner

Salladen är även god att servera till gravad lax eller som tillbehör till stekt fisk.

Ingredienser

  • 300 g kallrökt lax i skivor
  • Äppel- och fänkålssallad
  • 3 äpplen
  • 1 fänkål
  • Dressing
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda dressingen.
    2. Skala och skär äpplena i tunna strimlor eller skivor. Lägg ner dem i dressingen.
    3. Ansa och skiva fänkålen mycket tunt. Blanda med äpplena. Låt gärna stå en halvtimme. Servera med laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben