Pepparrot är den perfekta smaksättaren för såser och lämpar sig särskilt väl för rökt fisk. Vad kan väl vara enklare och godare som entrérätt än en skiva färskrökt lax med pepparrotssås?
Ingredienser
150 g färskost med pepparrotssmak
0,5 dl crème fraiche
1 äpple
8 blad klocksallad
4 stora skivor färskrökt lax , ca 300 g
4 tsk rom av sik , lax eller forell
4 citronklyftor
Dillkvistar
Instruktioner
Rör samman färskost och crème fraiche. Skala äpplet, riv det grovt och blanda det med pepparrotssåsen.
Skölj salladsbladen, torka dem väl och lägg dem på assietter. Fördela pepparrotssåsen mitt på varje tallrik och lägg laxen platt ovanpå, inte ihoprullad.
Lägg en klick rom på de utbredda laxskivorna och garnera med citronklyftor och dillkvistar. Servera genast, exempelvis med rostat, vitt bröd.